Tijd voor mijzelf

Ik moest erg wennen aan deze nieuwe situatie; een andere huishouding, andere gewoonten, tijd vinden voor mijzelf, en dat vraagt om veel aanpassing. Om mijzelf meer thuis te kunnen voelen, heb ik met hulp van zijn oudste dochter een huiselijke sfeer gecreëerd. Dat was leuk om te doen. We zijn helaas niet toegekomen aan het vervangen van de eetkamerstoelen…, sorry!

Eigen bezigheden

De kinderen hadden veelal hun eigen bezigheden, maar wel genoot ik enorm van de gezamenlijke uitstapjes. Ook de één op één momenten met de kinderen, zoals een gesprek voeren of een spelletje doen, waren zeer waardevol. Toch waren er momenten dat ik zoekende was naar een bezigheid voor mijzelf. Uiteindelijk besloot ik een legpuzzel mee te nemen. Dit deed ik altijd tijdens de vakantie met mijn familie. Hierdoor ontstond er ook meer interactie met de kinderen, wat ontzettend leuk was. 

Puzzel Japanse kersenbloesem
De Japanse kersenbloesem is het teken van een nieuw begin

UIT BALANS

Desondanks waren er dagen dat ik mijn eigen omgeving miste. Ik zag mijn vrienden minder vaak, en had ik minder tijd voor mijn grote hobby tuinieren. In de huidige situatie was er onvoldoende ruimte voor mijn bezigheden en een plek voor mijzelf. Ik merkte dat ik meer tijd voor mijzelf nodig had omdat de weekenden voor mij niet in balans waren. Ik kwam in een spagaat terecht omdat ik ook loyaal wilde zijn aan mijn partner en zijn kinderen. 

Terugkijkend naar ons proces was dit dus de fase waarin duidelijk werd dat een verandering nodig was. Mijn inschatting is dat onze verwachtingen niet goed op elkaar afgestemd waren. Dit was eigenlijk het moment om samen de juiste balans met elkaar te vinden. Het is dan ook bijzonder triest dat onze relatie beëindigd is. Meer informatie over de verschillende fases binnen een samengesteld gezin is te lezen op: https://stiefacademienederland.nl/het-7-fasen-model-van-stiefacademie-nederland/

Enerzijds vind ik het fijn om weer thuis te zijn, maar de eenzaamheid/stilte voelt groter dan ooit omdat ik weet wat ik nu mis. Heel even draaide het leven niet meer om mijn werk en waren de vaste routines geen sleur meer. Ik kreeg hernieuwde energie, een nieuw doel in mijn leven en dat was een fijn gevoel. Loslaten is een heel ander verhaal en ik mis de liefde die wij voor elkaar voelden. Ook doet het mij verdriet dat ik de kinderen niet zal zien opgroeien. Het opschrijven van mijn verhaal heeft in ieder geval geholpen mijn gedachten te ordenen wat zeker ten goede komt van het verwerkingsproces. Wel ben ik ontzettend dankbaar voor de afgelopen jaren. Ik heb van iemand mogen houden en mede door de kinderen ben ik een ervaring rijker in meerdere opzichten!

You cannot copy content of this page